Danonki w saszetce
Danonki to pożywny jogurt w poręcznym opakowaniu. Występują w dwóch wariantach smakowych: waniliowym i truskawkowym. Są wzbogacone w wapń i witaminę D. Zachowują świeżość i doskonałą jakość - nawet do 6 godzin po wyjęciu z lodówki!Danonki waniliowe
SkładnikiMleko79,4%, woda, cukier, skrobia, białka mleka, skrobia modyfikowana, wapń (180mg 25%), mleko w proszku odtłuszczone, aromat naturalny, naturalne aromaty waniliowe , żywe kultury bakterii jogurtowych, witamina D (1,25mg 25%). Z mleka pasteryzowanego.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze: | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 372 kJ/881 kcal |
Tłuszcz | 2,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 12,1 g |
w tym cukry | 10,4 g |
Błonnik | 0,02 g |
Białko | 3,5 g |
Danonki truskawkowe
SkładnikiMleko79,4%, woda, cukier, truskawki (6,15%) skrobia, białka mleka, skrobia modyfikowana, wapń (180mg 25%), mleko w proszku odtłuszczone, aromat naturalny, koncentrat soku buraka czerwonego, żywe kultury bakterii jogurtowych, witamina D (1,25mg 25%). Z mleka pasteryzowanego.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze: | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 372 kJ/881 kcal |
Tłuszcz | 2,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 12,1 g |
w tym cukry | 10,4 g |
Błonnik | 0,02 g |
Białko | 3,5 g |
Każda z naszych pociech ma swoje ulubione smaki - my, mamy, wiemy o tym
najlepiej! A jak jest z Twoim dzieckiem? Czy zakochało się w pysznej
truskawce, czy delikatnej wanilii?
Zachęcam do zarejestrowanie się na http://www.trnd.com/pl
Zapraszam również na Mojego bloga na FB https://www.facebook.com/Gadzety.w.sieci
Zaletą Danonków jest fakt że zawierają dodatek oligofruktozy. Jest to substancja prebiotyczna – sprzyja rozwojowi prawidłowej flory bakteryjnej jelita. Naturalnie znajdziemy ją również w warzywach i owocach.
OdpowiedzUsuńDanonki są bardzo smaczne, o delikatnej konsystencji i maluch często jedzą je z wielką ochotą. Serki wzbogacane są także o różne owoce, dzięki temu ich smak jest ciekawszy, wyraźniejszy i bardziej kuszący dla malucha. Składniki Danonka są tak skomponowane, aby dostarczały nie tylko wrażeń smakowych, ale też cennych witamin. Warto zauważyć, że są one rekomendowane przez Instytut Matki i Dziecka.#zlapDanonki