środa, 21 grudnia 2016

Truskawkowe czy waniliowe?

Danonki w saszetce

Danonki to pożywny jogurt w poręcznym opakowaniu. Występują w dwóch wariantach smakowych: waniliowym i truskawkowym. Są wzbogacone w wapń i witaminę D. Zachowują świeżość i doskonałą jakość - nawet do 6 godzin po wyjęciu z lodówki!


Danonki waniliowe

Składniki
Mleko79,4%, woda, cukier, skrobia, białka mleka, skrobia modyfikowana, wapń (180mg 25%), mleko w proszku odtłuszczone, aromat naturalny, naturalne aromaty waniliowe , żywe kultury bakterii jogurtowych, witamina D (1,25mg 25%). Z mleka pasteryzowanego.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze:100 g
Wartość energetyczna372 kJ/881 kcal
Tłuszcz2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,8 g
Węglowodany12,1 g
w tym cukry10,4 g
Błonnik0,02 g
Białko3,5 g



Danonki truskawkowe

Składniki
Mleko79,4%, woda, cukier, truskawki (6,15%) skrobia, białka mleka, skrobia modyfikowana, wapń (180mg 25%), mleko w proszku odtłuszczone, aromat naturalny, koncentrat soku buraka czerwonego, żywe kultury bakterii jogurtowych, witamina D (1,25mg 25%). Z mleka pasteryzowanego.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze:100 g
Wartość energetyczna372 kJ/881 kcal
Tłuszcz2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,8 g
Węglowodany12,1 g
w tym cukry10,4 g
Błonnik0,02 g
Białko3,5 g



 Każda z naszych pociech ma swoje ulubione smaki - my, mamy, wiemy o tym najlepiej! A jak jest z Twoim dzieckiem? Czy zakochało się w pysznej truskawce, czy delikatnej wanilii?

Zachęcam do zarejestrowanie się na  http://www.trnd.com/pl
Zapraszam również na Mojego bloga na FB  https://www.facebook.com/Gadzety.w.sieci

1 komentarz:

  1. Zaletą Danonków jest fakt że zawierają dodatek oligofruktozy. Jest to substancja prebiotyczna – sprzyja rozwojowi prawidłowej flory bakteryjnej jelita. Naturalnie znajdziemy ją również w warzywach i owocach.
    Danonki są bardzo smaczne, o delikatnej konsystencji i maluch często jedzą je z wielką ochotą. Serki wzbogacane są także o różne owoce, dzięki temu ich smak jest ciekawszy, wyraźniejszy i bardziej kuszący dla malucha. Składniki Danonka są tak skomponowane, aby dostarczały nie tylko wrażeń smakowych, ale też cennych witamin. Warto zauważyć, że są one rekomendowane przez Instytut Matki i Dziecka.#zlapDanonki

    OdpowiedzUsuń